Gember pakking

Gemberpakking

Ik leerde een reumatische cliënt van mij haar pijnlijke gewrichten te behandelen met een gembercompres. Kort daarna struikelde ze over haar hond en scheurde haar ellepijp. Ze kreeg geen gips en ging gelijk naar de fysiotherapeut. De fysiotherapeut stuurde haar naar huis. De revalidatie kon pas beginnen als de scheur geheeld was.

Mijn cliënt begon gelijk met gembercompressen en kwam bij mij voor behandelingen rondom het aangedane gebied. Ik was nogal sceptisch en waarschuwde haar voorzichtig te blijven. Je wil namelijk ook niet té veel hitte creëren. Maar wonderbaarlijk genoeg – en tot verbazing van de fysiotherapeut – herstelde haar arm ontzettend snel. Ook kon ze haar arm soepeler bewegen, beter dan voor de val.

Let op! Voor iedere persoon en klacht moet apart worden bekeken of dit compres geschikt is vanwege contra indicaties.

Wat is dan een gemberpakking?

Heel simpel! Neem het sap van 100 gram geraspte gember. Overgiet dit sap met een halve liter heet water (van de kook af). Rol een handdoek op en doop het middelste gedeelte in het gemberwater. Wring de handdoek uit, vouw hem open en leg hem dubbelgevouwen op het te behandelen gebied. Dek de handdoek af met een wollen deken of een dikke handdoek.

Waar help Gember tegen?

Gember heeft een positief effect op een breed scala aan klachten. In mijn praktijk gebruik ik het voornamelijk bij stagnaties. Daar waar cupping niet kan, de cliënt te zwak is of de moxalamp niet toereikend genoeg.

• Bevordert de bloedsomloop bij spieren en gewrichten
• Heeft een positief effect op het maag- en darmkanaal
• Ondersteunt het immuunsysteem
• Heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel

Gemberpakking

Meer over:

Comments are closed.