Één succesvol dieet bestaat niet

(NTR Focus: Dieet op maat 11 oktober 2015)

Ja?! En wat heeft Shiatsu er mee te maken?

De laatste dagen kom ik alleen maar diëtende mensen tegen. Nog even vóór de kerst weer in je kersttenue van een aantal jaar geleden passen om er tijdens de kerst weer uit te knallen.

Dat mag heel onaardig klinken voor iemand die eerder moeite heeft met aankomen dan afvallen. Maar het blijft een regelmatig terugkerend cliché.

Hoe denkt men hier binnen de de Oosterse Geneeswijzen erover?

Die kijken simpelweg naar de natuur. Tussen nu en een maand beginnen de blaadjes van de bomen te vallen en trekken de bomen hun energie terug de grond in. De dieren slaan de laatste voedselvoorraden op om de koude winter te kunnen doorstaan.

Aangezien ook wij onderdeel zijn van moeder natuur is ook ons lichaam zich aan het voorbereiden voor opslag en rust. Diëten, minder eten, heeft om die reden weinig zin. Je lichaam wil opslaan!

Wanneer dan wel?

Het voorjaar is uitermate geschikt voor detox en dieet! Als er behoefte is de gordijnen te wassen en het hele huis te poetsen is ook ons lichaam toe aan een grote schoonmaak.

Wat wil ik je meegeven?

Wees tevreden met jezelf! Eet met je maten. En blijf iedere dag bewust met je voeding en met name geraffineerde suikers omgaan. Eet groenten uit het seizoen. Houd voldoende rust in de winter onder het genot van een warm drankje en kaarsjes.

Fijne start van de herfst gewenst!

Comments are closed.